Groep 8

Kerstboom

Onze kerstboom staat ook! Dank je wel kinderen van groep 8!
Wat vindt u ervan? ūüėČ

foto-kerstboom

 

 

gym groep 8

Met groep 8 een gymles in 3 vakken: blokjestrefbal, jagerbal met verlosbal en lijnbal.
De kinderen hebben leuk samengewerkt!

 

militairen

Vanuit het ministerie van Defensie kwam enkele maanden geleden het aanbod voor groep 7 en 8 om op 12 mei in gesprek te gaan met soldaat. Dit ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.

IMG_2841 IMG_2848 IMG_2874 IMG_2879  IMG_2896 IMG_2917   IMG_2944 IMG_2947

 

 

 

 

 

 

IMG_2932 IMG_2935

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 12 mei 2015 waren er militairen bij groep 7&8. Het was één vrouw en 2 mannen.

De mevrouw gaf een presentatie over de militairen en hun werk. Na de presentatie mochten allebei de groepen naar buiten. Groep 7 (onze klas) ging naar Soldaat Johan Koek. Hij was heel erg aardig en legde alles heel goed uit. Hij had een grote rugzak en als alles erin zat woog de tas rond de 60 kilo! Hij werkt bij de ambulance bij het leger. Hij wou vroeger al graag bij het leger gaan werken, want dat vond hij cool. Hij had een tent gemaakt van een poncho. Er lag een slaapzak in die heel dik was.

Hij vertelde ook dat er een mooie kant was en een moeilijke kant van het werken als soldaat: de mooie kant was dat hij mensen kon helpen en de moeilijke kant was dat hij soms lang van huis was.

Op het laatste moesten we in een opstelling gaan staan, de positie: handen gekruist op je rug, je hoofd naar voren en je voeten uit elkaar. Je moest in de houding gaan staan als hij zei: ‚ÄúGeef acht!‚ÄĚ De houding is, dat je je handen in een vuist langs je lijf moest houden, je hoofd naar voren en voeten naast elkaar. Toen we dat moesten doen was hij heel streng en liet hij dus merken dat het ook zo ging bij het leger.

Ik vond het een hele leuke middag en ook heel leerzaam.

Door: Chloé

IMG_2856

IMG_2866 IMG_2877 IMG_2907 IMG_2911 IMG_2915 IMG_2919 IMG_2920 IMG_2921 IMG_2926 IMG_2937

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 12 mei kregen wij samen met groep 7 een les over de Koninklijke Landmacht. De gastles van de militairen was erg interessant. We hadden het heel anders verwacht! Ze hebben goed aan ons gedacht met filmpjes en plaatjes, want het was allemaal niet ouderwets en erg leuk om naar te kijken! Ze hebben van alles uitgelegd en we mochten alles vragen wat we wilden vragen. Na de uitleg moesten we naar buiten en gingen we van alles doen! We leerden opstellen in een groep, rennen in rijen en opdrukken. We kregen ook uitleg over de spullen die je als militair bij je hebt als je op missie gaat of een oefening gaat doen. De tassen die ze moeten dragen zijn best zwaar! Sommige kinderen hebben geproefd van het eten uit een blik. Hier zaten doperwten, worteltjes en aardappelen in. Ze vonden het echt NIET lekker! We heb geleerd dat de Koninklijke Landmacht veel voor ons doet! En we hebben veel respect voor hen!!

Door: Elise en Shereen

 

Voor de overige verslagen van kinderen klik hier.

Koningsspelen 2015

Een impressie van de Koningsspelen 2015:


Voor de foto’s klik hier.

 

centrale eindtoets

Hoi wij zijn Sanne & Elisa.

Voor de meivakantie hebben wij in groep 8 de Centrale Eindtoets gemaakt. Bij deze toets konden we laten zien wat we allemaal al weten en kunnen over taal, rekenen en wereldori√ęntatie.

Wat wij vonden van de Eindtoets:

Elisa: ik vond het lastig maar niet super moeilijk. Het was wel fijn dat het lekker stil was in de klas.

Sanne: ik vond het niet heel moeilijk maar bij het onderdeel Wereldori√ęntatie was het een beetje lastig. Ook vond ik dat het wel lekker rustig was. Nu zit het er weer op en wachten we op de uitslag. ūüôā

centrale eindtoets

foto’s Kerstfeest

Kerstfeest 2014

De foto’s van het Kerstfeest staan op de website. Klik op de foto of ga naar het fotoalbum.

foto’s Sinterklaasfeest

Sintfeest 2014

De foto’s van het Sinterklaasfeest staan op de website. Klik op de foto of ga naar het fotoalbum.

 

lipdub groep 8

Vrijdagmorgen, 17 oktober, werd de Kinderboekenweek afgesloten met een feest.
Ouders waren van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar liedjes, versjes, dansjes, toneelstukjes enz. opgevoerd door de verschillende groepen.
Groep 8 sloot af met een eigen gemaakte ‘lipdub’. (Een lipdub is een videoclip, bestaande uit √©√©n enkele opname, waarin je met een groep een nummer nasynchroniseert)
Heeft u het feest om de een of andere reden helaas moeten missen, de lipdub is terug te kijken door te klikken op de foto. (U wordt doorgelinkt naar YouTube)