Wij zijn: DJ, uitvinder, computerspecialist, taaltalent, (dieren)kok en Cliniclown.

Na de kerstvakantie zijn de plusklasleerlingen begonnen aan hun ambitieopdrachten.
De leerlingen krijgen in hun ambitiegesprek de gelegenheid om aan te geven wat ze graag willen leren.
Als plusklasleerkracht ga ik dan op zoek naar een bijpassende opdracht.

DJ Stijn wilde graag meer leren over het mixen van muziek en is bezig met het maken van een mix. Hiervoor is hij zelf op zoek gegaan naar de juiste software…..en het lijkt erop dat we een nieuwe DJ “in the house” hebben. Zijn enthousiasme steekt iedereen aan en regelmatig horen we zijn muziek (heel hard) in het plusklaslokaal.

Uitvinders Thimo en Ole zijn hard op weg om het beste idee van Nederland en omstreken uit te vinden. Onderzoek maar eens hoe je een vliegend voorwerp gaat maken wat heel lang kan blijven zweven? Thimo onderzoekt het en is inmiddels begonnen aan zijn eigen ontwerp. We zijn heel benieuwd hoe dit gaat aflopen!
En dan Ole,  als sportieveling die van snelheid houdt is hij begonnen aan de uitdaging om een nieuwe wintersport te bedenken inclusief het ontwerpen van de bijpassende kleding. We kunnen niet wachten op de Olympische spelen van 2018….

En neem dan onze computerspecialist Terence, die wilde niets liever dan een computer uit elkaar halen, maar HO……eerst even uitzoeken hoe al die moeilijke onderdelen eigenlijk heten? En zou Terence  het ook voor elkaar krijgen om de computer nadien weer in elkaar te krijgen (werkend)?

De droom van taaltalent Damia  is om vloeiend Spaans te leren spreken, maar aangezien ze nog iets te jong is voor de Spaanse lessen hier op school, krijgt ze nu de opdracht om een heus talenkwartet in elkaar te knutselen, met natuurlijk Spaanse woordjes.
We kunnen niet wachten om met Damia een potje te kwartetten! Olé….

Wisten jullie dat je ook kok kunt zijn voor dieren? Onze dierenkok Femke wil heel graag kok worden en heeft thuis ook nog een hele lieve hond . Deze twee dingen samen hebben ervoor gezorgd dat Femke nu al een paar weken druk bezig is met het bedenken van een overheerlijk recept voor een hondenkoekje. Zou de hond het lusten?

En dan onze cliniclowns Floor en Chloé, de één wilde graag acteren, de andere “iets” met ziekenhuizen. Dan is de combi snel gemaakt. De dames hebben al heel wat telefoontjes gepleegd, naar het ziekenhuis in Goes en naar de Cliniclowns, want als je een act bedenkt wil je hem ook graag uitvoeren. Helaas bleek dit niet mogelijk, maar de dames houden vol en binnenkort kunnen we een première verwachten. Hooggeëerd publiek…..

Comments are closed.