militairen

Vanuit het ministerie van Defensie kwam enkele maanden geleden het aanbod voor groep 7 en 8 om op 12 mei in gesprek te gaan met soldaat. Dit ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.

IMG_2841 IMG_2848 IMG_2874 IMG_2879  IMG_2896 IMG_2917   IMG_2944 IMG_2947

 

 

 

 

 

 

IMG_2932 IMG_2935

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 12 mei 2015 waren er militairen bij groep 7&8. Het was één vrouw en 2 mannen.

De mevrouw gaf een presentatie over de militairen en hun werk. Na de presentatie mochten allebei de groepen naar buiten. Groep 7 (onze klas) ging naar Soldaat Johan Koek. Hij was heel erg aardig en legde alles heel goed uit. Hij had een grote rugzak en als alles erin zat woog de tas rond de 60 kilo! Hij werkt bij de ambulance bij het leger. Hij wou vroeger al graag bij het leger gaan werken, want dat vond hij cool. Hij had een tent gemaakt van een poncho. Er lag een slaapzak in die heel dik was.

Hij vertelde ook dat er een mooie kant was en een moeilijke kant van het werken als soldaat: de mooie kant was dat hij mensen kon helpen en de moeilijke kant was dat hij soms lang van huis was.

Op het laatste moesten we in een opstelling gaan staan, de positie: handen gekruist op je rug, je hoofd naar voren en je voeten uit elkaar. Je moest in de houding gaan staan als hij zei: “Geef acht!” De houding is, dat je je handen in een vuist langs je lijf moest houden, je hoofd naar voren en voeten naast elkaar. Toen we dat moesten doen was hij heel streng en liet hij dus merken dat het ook zo ging bij het leger.

Ik vond het een hele leuke middag en ook heel leerzaam.

Door: Chloé

IMG_2856

IMG_2866 IMG_2877 IMG_2907 IMG_2911 IMG_2915 IMG_2919 IMG_2920 IMG_2921 IMG_2926 IMG_2937

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 12 mei kregen wij samen met groep 7 een les over de Koninklijke Landmacht. De gastles van de militairen was erg interessant. We hadden het heel anders verwacht! Ze hebben goed aan ons gedacht met filmpjes en plaatjes, want het was allemaal niet ouderwets en erg leuk om naar te kijken! Ze hebben van alles uitgelegd en we mochten alles vragen wat we wilden vragen. Na de uitleg moesten we naar buiten en gingen we van alles doen! We leerden opstellen in een groep, rennen in rijen en opdrukken. We kregen ook uitleg over de spullen die je als militair bij je hebt als je op missie gaat of een oefening gaat doen. De tassen die ze moeten dragen zijn best zwaar! Sommige kinderen hebben geproefd van het eten uit een blik. Hier zaten doperwten, worteltjes en aardappelen in. Ze vonden het echt NIET lekker! We heb geleerd dat de Koninklijke Landmacht veel voor ons doet! En we hebben veel respect voor hen!!

Door: Elise en Shereen

 

Voor de overige verslagen van kinderen klik hier.

Comments are closed.