Nieuwe ouder(s)

Je kind mag naar de basisschool! Een grote stap en spannend voor zowel je kindje als voor jou als ouder. Waar kun je op letten wanneer je een nieuwe school gaat kiezen?

  1. Past het onderwijsconcept van de school bij ons? Heeft mijn kind structuur, rust en ruimte nodig? Of is het meer gebaat bij ervaringsgericht leren waarbij het zelf een deel van het onderwijspad voor zichzelf uitstippelt? Vraag tijdens de rondleiding naar het onderwijsconcept van de school om te bepalen of dit is wat jullie zoeken.
  2. Voelt deĀ sfeer goed? Breng je kindje mee naar de school die je gaat bezoeken. Voel je je welkom op de school? Is er een klik te zien tussen hem/haar en de kleuterleerkracht? Is het nieuwsgierig in de omgeving? Zou hij/zij wel wat langer willen blijven. Allemaal signalen die wijzen op een goede match.
  3. Is de onderwijskwaliteit van de school op orde? Op www.scholenopdekaart.nl kun je van elke school het inspectierapport inzien en tevens de schoolgids van de school vinden. Hierin is te lezen hoe er gewerkt wordt op de school om de kwaliteit te waarborgen.
  4. Tot slot, heb je een fijn gesprek en zie jij jezelf je kind elke dag naar deze nieuwe school brengen? Meld je kindje dan tijdig aan.

Welkom bij ons op school!